top of page
CramaDeMatei.png
Patima Feteasca Alba.png
ELEMENT PATIMA.png
patima titlu.png

Fetească Albă

Zona: Dealu Dumbala

An plantație: 1986

Suprafața: 3,14 ha

Producție/ ha: 5 000 – 5 500 kg

Single Vineyard

Patima după Patei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.

Patima harta.png
soi.png

Area de producție

Zona: Dealu Mare

Clasificare: DOC-CMD

Relief

Plantațiile sunt situate în partea de nord a podgoriei Dealu Mare. Relieful este deluros, plantațiile de Fetească Albă fiind situate la baza dealului, pe panta cu înclinații ușoare de 5-15 grade.

 

Altitudinea la care se află plantațiile de Fetească Albă este cuprinsă între 80 – 100 metri. Expoziția terenului este sud – estică, înclinația principală a pantei fiind sudică.

calitate.png

Clima

Clima este de tip temperat-continentală, cu aspecte specifice zonei de trecere de la stepă la silvostepă. Iernile sunt, în general, reci în cursul cărora se produc schimbări bruște de temperatură determinate de invaziile de aer rece din direcția N-NE. Verile au o frecvență mare a zilelor cu temperaturi ridicate, în special, în lunile iulie - august, cu o perioadă mai mare decât cea calendaristică, în detrimentul primăverii.

Temperatura medie anuală: 12,6° C

Temperatura medie pe timpul verii: 23,8° C

Temperatura medie pe timpul iernii: 0,3° C

Precipitații anuale: 500 - 550 mm

Vegetație: 190 - 200 zile

Insolație anuală: 1 500 – 1 650 ore

Precipitații vegetație: 350 - 400 mm

Solul

Argiluvisol de tip brun, necarbonatic. Textura este luto – nisipoasă, cu un conținut de argilă de 30-32%, ceea ce mărește capacitatea de reținere a apei, acesta fiind un avantaj în anii secetoși.

ELEMENTE PATIMA 2.png
bottom of page