top of page
CramaDeMatei.png
Patima Feteasca Neagra.png
ELEMENT PATIMA.png
patima titlu.png

Fetească Neagră 

Single Vineyard

Zonă: Dealu Dumbala

An plantație: 1986

Suprafață: 3,5 ha

Producție/ ha: 4 500 – 5 000 kg

Patima după Patei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.

Patima harta.png
soi.png

Area de producție

Zona: Dealu Mare

Clasificare: DOC-CMD

Relief

Plantațiile sunt situate în partea de nord a podgoriei Dealu Mare. Relieful este deluros, iar plantațiile de Fetească Neagră sunt situate la baza dealului, pe panta cu înclinații ușoare, de 5-15 grade.

Altitudinea la care se află plantațiile de Fetească Neagră este cuprinsă între 80 – 100 metri, cu o expozitie a terenului sud – estică. Un mediu distinct, în care soiurile roșii se pot exprima cel mai bine.

calitate.png

Clima

Clima este de tip temperat-continental, cu aspecte specifice zonei de trecere de la stepă la silvostepă. Iernile sunt, în general, reci în cursul cărora se produc schimbări bruște de temperatură, determinate de invaziile de aer rece din direcția N-NE. Verile au o frecvență mare a zilelor cu temperaturi ridicate, în special în lunile iulie - august, cu o perioadă mai mare decât cea calendaristică, în special în detrimentul primăverii.

Temperatura medie anuală: 12,6° C

Temperatura medie pe timpul verii: 23,8° C

Temperatura medie pe timpul iernii: 0,3° C

Precipitații medii anuale: 500 - 550 mm

Perioada de vegetație: 190 - 200 zile

Insolație anuală: 1 500 - 1 650 ore

Precipitații vegetație: 350 - 400 mm

Solul

Argiluvisol de tip brun, necarbonatic. Textura este luto – nisipoasă, cu un conținut de argilă de 30-32 %, ceea ce mărește capacitatea de reținere a apei, un avantaj în anii secetoși.

ELEMENTE PATIMA 2.png
bottom of page