top of page
DPM logo centrat.png
Patima Feteasca Neagra.png
ELEMENT PATIMA.png
patima titlu.png

Feteasca Neagra 

Single Vineyard

Zona: Dealu Dumbala

An plantatie: 1986

Suprafata: 3,5 ha

Productie /ha: 4 500 – 5 000 kg

Solul: Argiluvisol de tip brun, necarbonatic. Textura este luto – nisipoasa, cu un continut de argila de 30-32 %, ceea ce mareste capacitatea de retinere a apei, aceasta fiind un avantaj in anii secetosi.

Patima harta.png
soi.png

Clima:

Temperatura medie anuala: 12.6 C

Temperatura medie pe timpul verii: 23.8 C

Temperatura medie pe timpul iernii: 0.3 C

Precipitatii anuale: 500-550 mm

Vegetatie: 190-200 zile

Insolatie anuala: 1500-1650 ore

Precipitatii vegetatie: 350-400 mm

Clima este de tip temperat continental cu aspecte specifice zonei de trecere de la stepa la silvostepa (ierni in general reci in cursul carora se produc schimbari bruste de temperatura determinate de invaziile de aer rece din directia N-NE si veri cu o frecventa mare a zilelor cu temperaturi ridicate, in special in lunile  iulie -  august si cu o  perioada mai mare decat cea calendaristica, in special in detrimentul primaverii).

calitate.png

Area de productie:

Zona:  Dealul Mare

Clasificare:  DOC- CMD

Plantatiile sunt situate in partea de nord a podgoriei Dealu Mare. Relieful este deluros, plantatiile de Feteasca Neagra fiind situate la baza dealului, pe panta cu inclinatii usoare de 5-15 grade .

Altitudine: altitudinea la care se afla plantatiile de feteasca neagra este cuprinsa intre 80 – 100 metri.  Expozitia terenului este sud – estica, inclinatia principala a pantei fiind sudica.

ELEMENTE PATIMA 2.png
bottom of page