top of page
DPM logo centrat.png
Patima Feteasca Regala.png
ELEMENT PATIMA.png
patima titlu.png

Fetească Regală 

Single Vineyard

Solul: Solul pe care sunt amplasate parcelele este de tip argiluvisol de tip brun roscat de la mediu la puternic erodat. Textura solului  este caracterizata de existenta unui continut de argila intre 19.2 si 25 % avand o buna capacitate de retinere a apei si de aerisire a masei radiculare . Exista si urme de carbonat de calciu, continutul in calcar activ fiind pe adancimea 0-60 cm de aprox 2,4%. Aceasta creeaza conditii optime pentru obtinerea unor vinuri de inalta calitate.

Zona: Dealu Zorilor

An plantatie: 1982

Suprafata: 1,98 ha

Productie/ha: 4 000 – 4 500 kg

Patima harta.png
soi.png

Clima:

Temperatura medie anuala: 11.6 C

Temperatura medie pe timpul verii: 23.8 C

Temperatura medie pe timpul iernii: 0.5 C

Precipitatii anuale: 500-550 mm

Vegetatie: 190-200 zile

Insolatie anuala: 1 500 – 1 650 ore

Precipitatii vegetatie: 350-400 mm

Altele: clima este de tip temperat continental cu aspecte specifice zonei de trecere de la stepa la silvostepa (ierni in general reci in cursul carora se produc schimbari bruste de temperatura  determinate de invaziile de aer  rece din directia N-NE si veri cu o frecventa mare a zilelor cu temperaturi  ridicate in special in lunile  iulie -  august si cu o  perioada mai mare decat cea calendaristica , in special in detrimentul primaverii).

calitate.png

Area de productie:

Zona:  Dealul Mare

Clasificare:  DOC- CMD

Relief:

Parcelele sunt situate la extremitatea nordica a podgoriei Dealu Mare, la 15 km vest de municipiul Buzau. Relieful este deluros, suprafata incadrandu-se din punct de vedere geomorfologic in grupa sudica a Subcarpatilor Buzaului.

Parcelele de vie se afla la altitudinea de 205 – 285 m.

Expozitia este sud estica.Terenul este amenajat in terase.

ELEMENTE PATIMA 2.png
bottom of page