top of page
CramaDeMatei.png
Patima Merlot.png
ELEMENT PATIMA.png
patima titlu.png

Merlot 

Single Vineyard

Zona: Dealu Teganeanu

An plantație: 1982

Suprafață: 8,57 ha

Producție/ ha: 3000 - 3500 kg

Patima după Patei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc.

Patima harta.png
soi.png

Area de producție

Zona: Dealu Mare

Clasificare: DOC- CMD

Relief

Parcelele sunt situate la extremitatea nordică a podgoriei Dealu Mare, la 15 km vest de municipiul Buzău. Relieful este deluros, suprafața încadrându-se din punct de vedere geo-morfologic în grupa sudică a Subcarpaților Buzăului.

Parcelele de vie se află la altitudinea de 180 – 200 m.

Expoziția este sud-estică, iar terenul este amenajat în terase cu lățimea de 8 – 12 m.

calitate.png

Clima

Clima este de tip temperat-continental cu aspecte specifice zonei de trecere de la stepă la silvostepă. Iernile sunt, în general, reci în cursul cărora se produc schimbări bruște de temperatură determinate de invaziile de aer rece din direcția N-NE. Verile au o frecvență mare a zilelor cu temperaturi ridicate, în special, în lunile iulie - august, cu o perioadă mai mare decât cea calendaristică, în detrimentul primăverii.

Temperatura medie anuală: 11,6° C

Temperatura medie pe timpul verii: 23,8° C

Temperatura medie pe timpul iernii: 0,5° C

Precipitații anuale: 500 - 550 mm

Vegetație: 190 - 200 zile

Insolație anuală: 1 500 – 1 650 ore

Precipitații vegetație: 350 - 400 mm

Solul

Solul pe care sunt amplasate parcelele este de tip argiluvisol brun-roșcat, de la mediu la puternic erodat. Textura solului este caracterizată de existența unui conținut de argilă între 19 - 25%, având o bună capacitate de reținere a apei și de aerisire a masei radiculare. Există și urme de carbonat de calciu, conținutul în calcar activ fiind pe adancimea 0-60 cm, sub 1%. Acesta creează condiții optime pentru obținerea unor vinuri de înaltă calitate.

ELEMENTE PATIMA 2.png
bottom of page