top of page
soare.png
DPM logo centrat.png
luna.png
deal.png

Domeniile Prince Matei înseamnă un terroir unic ce se întinde pe 7o de hectare în jurul celor două dealuri, Tegăneanu și Zorilor, pe care crește o viţă de vie batrână de peste 40 de ani. E un terroir care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potenţial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediţie a vinului Prince Matei din 1998 încoace.
Apoi, înseamnă mâna pricepută a omului care îngrijește și conservă viţa de vie și care știe să aleagă și să valorifice fiecare ciorchine. Am înţeles însă că pentru a scoate ce este mai bun din terroir-ul nostru, tradiţia trebuie să meargă mână în mână cu tehnologia. În ultimii doi ani, de când am achiziţionat crama, am investit pentru a aduce echipamente de ultimă generaţie care permit o mai mare precizie în procesul nostru de vinificaţie. Din acest echilibru fin între om, natură și tehnolgie se nasc și cresc vinurile de pe Domeniile Prince Matei.


În paralel, am început un lung proces de restaurare și conservare a viei vechi. Când moștenești un pământ binecuvântat, când ai în spate o istorie de peste două decenii de excelenţă, ai responsabilitatea de a-l ocroti pentru generaţiile următoare.


De aceea, la Domeniile Prince Matei scriem istoria mai departe, cu respect pentru terroir și privirea spre viitor.

bottom of page